Det fanns en tid någonstans i början utav åttiotalet när det var fullständigt tabubelagt att titta in kameran när det var dags att ta bilder på bandet. Meningen var att bilden skulle tala för sig själv, s.k. "titta-så-djupa-och-svåra-vi-är-bilder". Detta, i kombination med obegripliga texter, skulle vittna om den oerhörda potential och seriositet som fanns i bandet och där man själv var det viktigaste som fanns i denna värld. Samtliga medlemmar i bandet var naturligtvis helt oförstående om varför alla demokassetter, som skickades till landets samtliga skivbolag, kom tillbaka.

Jonne har här givit ett exempel på något han kallar en "Garagebandsbild".

Jonne spelar trummor i Sméns och är den som står för text och musik i bandet. Ja, förutom den musik som Sméns har "lånat" då förstås. Han står även upp och spelar trummor eftersom han annars hade fått nyttja en tvåmeterspall bak trummorna om han hade suttit ner.

Jonne tror alltid att den senaste låten han har skrivit också är hans sista. Kanske inte för  att han är orolig för att inspirationen ska tryta utan snarare på grund av hans hypokondriska drag. Hans personliga läggning, vad gäller effektivitet, beskrivs nog bäst i "Slödevisan".

Jonne är likaså en fullfjädrad fiskefanatiker påstår att han skulle fiska årets samtliga dagar utan att tröttna (utan att få nåt, säger de andra). Vill du så kan du gå in på hans egen hemsida, med fokus på fiske, http://www.spinnstopp.se

Sméns besitter ingen "naturlig" sångare så Jonne har fått uppgiften att sjunga, eller som han själv uttrycker det "framföra texten" eftersom det är han som skriver.

  •  

    - Vet du vad det står på hypokondrikerns gravsten?

    - Naajjjj.

    - Vad var det jag sa.

(Denna vits är mellan 12 & 15 år gammal, kanske ännu äldre, men det den enda som Jonne kan)

 

 

[Start] [ Bandet] [Historia] [Shop] [Skivor ] [Tour] [Texter]

©2000 Sme´ns Baglomma          Design och Produktion  Patric Jeppsson